The Ultimate Guide To Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.
Yegâne kanatlı yangın bapları binaların içinde olması mümkün yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem fethetmek en önemli tedbirlerin başında gelir.
Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme etmek ciğerin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden mesul özel bünyelardan rey çalmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari yapısına elverişli yangın merdiveni seçilebilir, binanın kullanma amacına usturuplu türler yeğleme edilebilir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yerinde binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalı, kolay ve dışarıya akıllıca açılmalıdır.
Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü amerikan bar ve duman sızdırmaz özellikleri edinmek zorundadır.
Yangın merdiven kapısının en açık özelliklerinden bir başkası de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında ön merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.
Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve tabanında tek kanatıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı yaman Yangın Çıkış Kapısı sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.
Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları sebebiyle tercih edilmektedir. Yaygın malzemeler arasında, bek atmosfer koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde alışverişlenmiş çelik ve çıpa bulunur.
Bu tür yangın merdiveninin taban özelliği kompakt ve yerden biriktirme sağlayan tasar çizimıdır. Kullanılmadığında merdiven düzenli bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya güzel duyu gamların bir faktör evetğu binalar sinein oranlı hale getirir.
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa mukannen yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) sınırlı durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
İnsan yoğunluğu lüks olan, kişilerin tıknaz halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil gidişat önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şgeri koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler ortada;
Paslanmaz çelik yangın kapıları, özge yangın bapları kabil çatı emniyetliği planının önemli bir parçasıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, hırse dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama şeşna alınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.
Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak arama şeşna tuzakınmasına yardımcı evet ve yangının gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.